Journalist/Programledare


2013 -
Programledare "Brottscentralen" Aftonbladet TV


Brottsmagasinet på Aftonbladets Web TV är prisbelönat i Cannes - San Franscisco och Sverige som branschens bästa interaktiva web TV! Thabo och Lennart Ekdal turas om som programledare!


2011 - 2015
Konferencier "Kampsportsgalan", arrangerat av SBKF


Sedan 2011 har Thabo lett Sveriges fjärde största idrottsförbunds årliga Gala. Ett uppdrag som han leder från Berns även 2015!


2011
Kung Fu festival i Kungsträdgården, SVT


Som expertkommentator bistod Thabo SVTs Jovan Radomir när Sveriges första Kung fu festival gick i Kungsträdgården - Fighter och uppvisningar i toppklass varavades med varandra.
 


2008
Sportkommentator OS Peking, SVT


För kännedom är Thabo en av landets mest erkända kampsportsprofiler och tillsammans med olympiern Marcus Murray ledde han sändningarna i sportgrenen Tae kwon do under Peking OS. 


2007
Reporter "Drevet", TV4


Drevets ambition var att "avslöja dolda och obekväma sanningar och ställa sig på de utsatta människornas sida". Reportagen fokuserade i huvudsak på en person med ett problem eller en möjlighet som var livsavgörande.


2005-2006
Programledare "Cold Case", TV4


Programmet följde polisens arbete då de väckte liv i olösta svenska mord. I många fall såg polisen möjligheter att använda ny teknik för att lösa dessa "Cold Cases". Programmet gick i två säsonger á 10 avsnitt.


Sommaren 2005 & 2006
Programledare "Nyhetsmorgon", TV 4


Efter ett långt uppehåll från TV dök Thabo upp som "sommarvikarie" i nyhetsmorgon. Första året med Malou Von Sivers och andra året med den gamla parhästen Lydia Cappolicchio.
 


1994-1996
Programledare "Svart eller Vitt, TV 4


TV Karriären startade 1994 med debattsuccén "Svart eller Vitt". Vid sin sida hade Thabo i tur och ordning Lydia Cappolicchio, Bella Goldmann och Karin Hübinette. Det blev 134 program totalt.


1992-
Krönikör för bl.a:


Det var i artikelsserien "Vi och Dom" som media fick upp ögonen för Thabo. Han skrev krönikor om sina upplevelser som invandrare - dörrvakt - förälder och kampsportare. Man beställde 3 krönikor men efter den första vart chefredaktören Thorbjörn Larsson så till sig i trasorna att han beställde ytterligare två o lät Thabo bli frontfigur för ett stycke viktig samtidsjournalistik...

Aftonbladet - Lifestyle Magazine - Restidningen Gate - Dagen - Web forum Fight play, m.m.